Εταιρεία

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

1925

Σε υψόμετρο 1600 μέτρων ξεκινά η οικογενειακή παράδοση στα τυροκομικά προϊόντα. Σε ένα από τα υψηλότερα χωριά των Βαλκανίων, στη Σαμαρίνα Γρεβενών ο Αστέριος Γραβάνης συγκεντρώνει το γάλα ντόπιων παραγωγών και τυροκομεί στην ύπαιθρο. Το μανούρι και το κεφαλοτύρι είναι τα πρώτα προϊόντα που παράγονται, καθώς καλύπτουν τις δύσκολες  ανάγκες συντήρησης αλλά και τις προπολεμικές διατροφικές συνήθειες.

1939

Τα σύννεφα του Β’ παγκοσμίου πολέμου φτάνουν στη χώρα μας. Οι κάτοικοι των ορεινών χωριών που ζουν κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαστούν και συνεισφέρουν στον εθνικό αγώνα.

1952

Μετά το πέρας της γερμανικής κατοχής, το 1952 ο Αστέριος Γραβάνης μαζί με τον μεγαλύτερο γιο του Γεώργιο ξεκινούν εκ νέου την παραγωγή γαλακτοκομικών στα βουνά της Σαμαρίνας. Τα προϊόντα τους φτάνουν μέχρι την ξακουστή αγορά του Μοδιάνου στη Θεσσαλονίκη! Ο σκληρός χειμώνας και η δυσκολία επιβίωσης οδηγεί την οικογένεια να διαμένει τους χειμερινούς μήνες στην περιοχή της Λάρισας, όπου η παραγωγή στην ύπαιθρο συνεχίζεται με ντόπιους παραγωγούς.

1966

Τα παιδιά του Αστερίου Γραβάνη εγκαθίστανται μόνιμα στη Λάρισα, χτίζοντας ένα από τα πρώτα υπερυψωμένα τυροκομεία της εποχής στο Μακρυχώρι Λάρισας. Το συγκεκριμένο έργο δίνει νέα πνοή στη δυναμική της επιχείρησης καθώς αποτελεί πρότυπο τυροκομική μονάδα.

1980

Τη δεκαετία του 1980 η εταιρεία εισέρχεται στην αγορά του  παραδοσιακά στραγγισμένου γιαουρτιού, προϊόν το οποίο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της μέχρι και σήμερα.

2018 έως σήμερα

Η επιχείρηση στεγάζεται στις νέες  ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Μακρυχώρι Λάρισας έκτασης άνω των 2000 τ.μ, όπου η παράδοση συναντά την τεχνολογία με το βλέμμα στο μέλλον!

Το Όραμά μας

Στόχος μας είναι η παραγωγή γαλακτοκομικών Προϊόντων απαράμιλλης ποιότητας με σεβασμό στη φύση και προσήλωση στην παράδοση.

Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούμε αποκλειστικά ελληνικό γάλα στηρίζοντας των έλληνα παραγωγό και συνεισφέροντας στη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου ποιότητας αμιγώς ελληνικών προϊόντων.

klsjdajsdhaksjdhasj

Οι Αξίες οι οποίες διέπουν την επιχείρηση μας

και αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τη λήψη αποφάσεων, μπορούν να κατηγοριοποιηθούν στους εξής πυλώνες

  • Καταναλωτής

    Το σύνολο της παραγωγικής λειτουργίας αποσκοπεί στην παραγωγική προϊόντων υπό αυστηρούς κανόνες ποιότητας και ασφάλειας, ποτέ όμως εις βάρος της αυθεντικότητας των παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής. Έτσι διασφαλίζουμε ότι οι άνθρωποι που μας εμπιστεύονται απολαμβάνουν γαλακτοκομικά προϊόντα του σήμερα με τη γεύση του παρελθόντος.

  • Ανθρώπινο δυναμικό

    Ως οικογενειακή επιχείρηση, εδώ και χρόνια προσπαθούμε να αυξήσουμε τα μέλη της οικογένειας χτίζοντας ειλικρινείς και βαθιές σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού με τους εργαζόμενούς μας.

  • Περιβάλλον

    Τον κόσμο αυτό δεν τον κληρονομήσαμε από τους γονείς μας αλλά τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας’. Η φράση αυτή περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τη σχέση σεβασμού με τη φύση που διατηρούμε καθώς επιδιώκουμε την ελάχιστη επιβάρυνση του περιβάλλοντος ως αποτέλεσμα της δραστηριότητας μας.

  • Συνεργάτες

    Η μονάδα μας επεξεργάζεται 100% νωπό ελληνικό γάλα για την παραγωγή των προϊόντων της, στηρίζοντας έμπρακτα τον έλληνα παραγωγό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κληρονομιάς.

Διασφάλιση ποιότητας

Τα τυροκομικά ‘Σαμαρίνα’ έχουν υιοθετήσει τις αρχές και τη μεθοδολογία διεθνών προτύπων ποιότητας ώστε να διασφαλιστεί η παραγωγή προϊόντων που τηρούν αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας.

Το σύστημα ποιότητας  HACCP  που τηρεί η επιχείρηση αναβαθμίζεται συνεχώς προκειμένου να προσαρμόζεται στις νεότερες ανάγκες.

klsjdajsdhaksjdhasj

Εγκαταστάσεις

Φωτογραφικό Υλικό

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Μακρυχώρι Λάρισας. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2018 έρχονται σε αντικατάσταση των παλαιότερων οι οποίες στέγαζαν την επιχείρηση από το 1966.

Στο νέο αυτό χώρο έκτασης άνω των 2000 τ.μ υπάρχουν πολλαπλές γραμμές παραγωγής και χώροι αποθήκευσης ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση όλων των κανόνων ασφάλειας.